Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

U nás dříve kominík komíny vymetal, to už dnes nestačí, dnes je každý komín nutné alespoň 1 ročně vyfrézovat za násobně vyšší cenu - očekávám, že roční údržba komínů a kotlů vč. revizí brzy cenově překoná roční náklady na pevná paliva či plyn což spořivější část národa donutí donutí zamknout branku a tyto podnikatele nepouštět přes práh.

0 0
možnosti
JM

J10o23s69e37f 34M26i37k16i95n

28. 10. 2019 21:18

Vyfrézovat každý rok? Si děláte srandu? To by Vám ten komín se po pár frézování rozsypal. Ona je dost blbos to vyfrézovat a nedát do toho vložku.

0 0
možnosti
RP

No, autor o vložkování oomínů ví asi velmi málo.

Každý tepelný spotřebič využívající paliva má v technické dokumentaci předepsáno, jaký může mít komín. Pokud se toto nebude respektovat, spotřebič nemusí dobře fungovat nebo se komín nasákne vlhkostí a rozpadne nebo začnou do místností z komína prosakovat dehtové smradíky a podobně.

Takže když si někdo obstará nějaká kamna nebo kotel, musí se v technickém popisu podívat, co za komén se vyžaduje a pokud takový komín nemá, musí si ho dát příslušným způsobem upravit, to bývá tím vložkováním. Nebo, pokud to nejde, znova ho v krajním případě postavit.

Na většinu dnešních spotřebičů už neupravený starý cihlový komén nejde použít. Minimálně proto, že je bez tepelné izolace, komín by byl studený, měl by špatný tah a spotřebič by velmi špatně hořel a kouřil.

2 1
možnosti
JM

J34o45s64e66f 23M79i10k34i54n

28. 10. 2019 21:16

No on kotel na tuhá paliva třídy 3 případně 4 ve většině případů jede bez problémů i s tím starým nevložkovaným komínem.

Autor spíše poukazuje na to, že někdo má 10-20 let starý kotel napojený na starý komín a najednou ho nějaký umělec začne přesvědčovat a nutit ten starý bezproblémově fungující komín téměž bezdůvodně a bez většího užitku vyvložkovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1549x
Ing.Valtr Sodomka je technickým garantem APOKS, energetickým specialistou, znalcem v oboru odvodu spalin a technickým ředitelem firmy Messy s.r.o.

Seznam rubrik