Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve městě, kde už 60 let žiju, pamatuji prázdné ulice bez aut. Dnes jsou ulice olemované auty jako v Praze, Pokud se Green Dealu podaří pokud jde o provoz aut, vrátit Evropu o nějakých 60 let nazpátek, tak tomu bych i zatleskal. Z vlastní zkušenosti vím, že i bez osobních aut se dá spokojeně žít.

1 0
možnosti
Foto

To asi nemůžete pamatovat, když se používalo k jízdě a potahu koní. Udává se (kniha Jezdectví a dostihový sport), že za R-U bylo v českých zemích asi 5 milionů koní. Umíte si představit to množství hnoje a jeho rustikální odér např. v Praze? A tetanus, v hnoji sídlící?

Ani bezpečnost jízdy nebyla valná, ono udržet se na komoňovi není jen tak. A došlo-li k ohrožení života, sanitka nepřijela. Než se dohrkal kočár s lékařem, nejednou bylo pozdě.

Můžete si někde na vsi zkusit orbu pole s pluhem, koněm taženým. Ono za pár minut byste rád změnil názor na to, že ono bez těch aut to zase tak veselé nebylo. :-)

0 0
možnosti
PV

P33a94v83e54l 32V73é83b74r

20. 12. 2021 10:29

Když vyskočíte za jízdy z vlaku, tak si nejspíš natlučete a nelze vyloučit ani smrt. Pokud ale ve vlaku zůstanete, tak při jeho pádu do propasti, ke které se vzrůstající rychlostí směřuje, zahynete určitě.

Takže buď něco uděláte (vyskočíte) a bude to bolet (ale uzdravíte se), nebo neuděláte nic a zahynete.

0 0
možnosti
JK

Většina Čechů zná z Green dealu jen nenávistná hesla a nebojí se je použít.

Energetická soběstačnost Evropy bez fosilních paliv je do budoucna nutností. Jednak moc fosilních zdrojů nemáme a druhak se fosilní paliva dají využít mnohem efektivněji než pálením v kotlích s nízkou účinností.

Mrzí mě, že je nadmíru protěžována elektrická energie na úkor jiných zdrojů energie, přitom je prokázáno, že diverzifikace vždy snižuje rizika. Když si uvědomíme, že elektrická lobby je možná nejsilnější nátlaková skupina v Evropě, trochu se nám "rozsvítí", že. Je celkem jasné, že 100% elektromobilita není při současných technologiích možná a navíc to problém řeší jen z malé části. Tak proč se na to tlačí? Udává se tak směr vývoje, prostě vědecké týmy v tom vidí perspektivu a snaží se najít řešení efektivní výroby, přenosu a skladování, i dílčí objev v této oblasti lze dobře zpeněžit. Bohužel jiné zdroje energie už tak atraktivní nejsou a vývoj jde mnohem pomaleji. Obávám se, že hlavouni si chtějí hrát na boha a určovat směr vývoje lidstva, ale náhoda je pěkná mrcha a ze všech cest ve vesmíru vybere tu, o které se lidské mysli dnes ani nezdá, prostě proto, že toho co neznáme je pořád ještě drtivá většina.

Vůbec se nebojím nějakého Green Dealu naopak, je to velká příležitost, jen si při tom všem nadšení nezavřeme slibné cesty jenom proto, že lobbisté sledují vlastní cíl. Změny totiž přijít musí, čím dřív to pochopíme, tím lépe pro nás a je úplně jedno jaký to bude mít název a jaké nálepky tomu neznalci nasadí.

0 0
možnosti
Foto

Prosím, jaké jiné formy distribuovatelné energie znáte? Které se dají dobře skladovat?

Kromě elektřiny už tu zbývá jen plyn, který lze rozvádět potrubím, a teplo z teplárny (bezva účinnost).

Máte-li na mysli vítr, slunce, mořský příboj a pod., tak na co je chcete měnit, než na elektřinu? Obávám se, že s technikou asi moc nekamarádíte. :-)

0 0
možnosti
JL

Gree Deal - to je zase zajímavá pitomost ve vývoji lidstva.

0 0
možnosti
VV

Ano, uz v padesatych letech o tom mluvil Jan Werich ve hre potopa. Ale to jste byl jeste na houbach.

0 0
možnosti
JD

Zásadně nevystupovat za jízdy! Navrhuji zamknout průvodčího na toaletě a převzít řízení lokomotivy.

2 0
možnosti
Foto

Jsou na to dvě česká přísloví:

- všechno jde, jen malé děti se musí nosit

- všechno jde, jen se musí chtít

Zvláště u toho druhého si myslím, že to vyžaduje určitou míru osobní statečnosti politiků, což je v politických kruzích kriticky nedostatkové zboží.

3 0
možnosti
ZZ

Babiš tu statečnost projevil, ale národní fronta mu jasně dala najevo, že je málo proevropský.

:-(

1 3
možnosti
Foto

Vystoupit za jízdy lze, ale můžete si narazit kokos. :-)

0 0
možnosti
Foto

Ne "můžete", ale dostanete na kokos už při vystupování.

0 0
možnosti
JS

Jste v myšlení moc ovlivněn tím vlakem, vše ostatní lze udělat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1549x
Ing.Valtr Sodomka je technickým garantem APOKS, energetickým specialistou, znalcem v oboru odvodu spalin a technickým ředitelem firmy Messy s.r.o.

Seznam rubrik